Mia Viltok, ägare av frisörsalongen ZNYGG i Luleå, vann i helgen priset ”Årets arbetsgivare” på frisörgalan Årets Frisör!
Stort grattis! Hur känns det Mia?

– Det är helt fantastiskt att ens personal har skickat in och nominerat, det är nog stort. Jag blev utplockad som en av fyra – och att sedan vinna är helt galet! Jag är jättestolt och jättenöjd. Jag tycker att det är det finaste priset i den här tävlingen. Det här jobbet måste du göra varje dag, varje månad, varje vecka, det går inte att städa bara för den här tävlingen. Ett fint kvitto på allt bra man gör.

Vad är hemligheten bakom framgången?

– Det är nog att jag är otroligt engagerad i min personal. Alla är delaktiga i att driva salongen framåt, det är inte min salong utan vår salong även om jag är ensam ägare. När människor samarbetar kan man gå hur långt som helst. Jag tycker det är viktigt att alla inte är likadana och jag gör ganska utmanande personalgrupper vilket kräver mycket av mig som ledare. Men då blir man också ett dream team och där är vi nu. Jag vill skapa bra förutsättningar för personalen att göra sin egen resa i vår gemensamma utvecklingsresa, och jag vet att de känner sig sedda och viktiga.

Hur är man en attraktiv arbetsgivare enligt dig?

– Det är olika beroende på bransch och vilka människor man vill attrahera. Jag tror att det är jätteviktigt att jobba med värderingar, den yngre generationen vill veta vad de jobbar för. Helhetsgreppet är det viktigaste; identitet, värderingar, möjligheter.

Hur har ni firat?

– Det var en jättehärlig gala och vi firade med lite bubbel såklart. Att göra resan till Stockholm tillsammans med personalen var så kul. Kunder har satt upp härliga lappar på dörren till salongen, vi har fått meddelanden på alla SoMe-kalanler och ska fira hela veckan med våra kunder och elever. Det här är inget vi bara kommer att fira en dag utan det kommer hänga med oss ett tag. Vi är galet stolta!

Mia Viltok har tidigare intervjuats då hon för ett år sedan deltog i programserien Framtidssäkrad kompetensförsörjning – så här rekommenderade hon serien:

– Är du öppensinnad så kan du verkligen förändra utvecklingskurvan så den går spikrakt uppåt. Behöver du en push i rätt riktning – då ÄR detta den pushen.

Vill du läsa hela intervjun med Mia? Klicka här!