Det händer här och det händer nu.
Den gröna omställningen. Världens hållbara framtid.

I Luleå investeras det som aldrig förr. Här finns tillgångarna som driver den gröna omställningen. Här finns ett expansivt och nytänkande näringsliv som tillsammans med vårt tekniska universitet genererar innovationer i världsklass.

Nybyggarandan har varit stark sedan staden grundades för 400 år sedan. Vad du än vill göra, kan du göra det här. Här blir du en tillgång för oss och våra tillgångar blir dina. 

Den gröna omställningen i norr skapar enorma rekryteringsbehov, cirka 25 000 nyrekryteringar behövs i regionen de kommande åren. En dominoeffekt av tillväxt skapar nya behov av kompetent personal inom i stort sett alla branscher och yrken.

Vi vill skapa den hållbara framtiden tillsammans med likasinnade och vi hoppas att du är en av oss. Luleå växer och vi behöver bli fler. Fram till 2040 ska vi växa med minst 20 000 invånare.

Vill du veta mer om vad som händer inom näringslivet i Luleå och regionen?

Välkommen att kontakta oss på Luleå Business Region så berättar vi. Och när du beslutat dig för att flytta till Luleå kan vi, tillsammans med kollegor från Luleå kommun, lotsa dig vidare.

  • Påminns om vilken fantastisk plats Luleå är, kika på filmen The Luleå Way.
  • Inspireras av personliga berättelser på Vårt Luleå – kolla taggen ”vi valde Luleå”.
  • Söker du karriärmöjligheter? Gör ett besök på MindDig.
  • Praktisk information om att bo, leva och jobba finns på Flytta till Luleå.
  • Allt roligt du kan se, göra och uppleva hittar du på Visit Luleå.