Välkommen att bli en del av den gröna industriella omställningen

För oss är vägen till en hållbar framtid kristallklar. Tung industri med stora utsläpp måste ligga i framkant för att hantera de globala klimatutmaningarna. För att ha en hållbar framtid och nå de uppsatta målen, lokalt som globalt, måste vi radikalt förändra vårt sätt att hantera resurser, hur vi producerar material och hur vi bygger våra samhällen. Världens marknadsledare ser detta, en efter en, och det öppnar upp en livskraftig och lönsam möjlighet för industriföretag som vill föregå med gott exempel.

Det finns många goda anledningar till att ögonen riktas mot norr: vårt industrikunnande och industriella historia, vår innovationsförmåga och akademi i absolut världsklass och inte minst smarta människor. Tillsammans med en stor produktion av förnybar energi har vi de resurser som behövs för ett smartare och mer hållbart sätt att göra saker på. Vår region har ett unikt erbjudande som ger oss den perfekta scenen för att spela en viktig roll i att ta den industriella världen in i en hållbar framtid. Vi vill skapa framtiden tillsammans med likasinnade och vara en inspiration för resten av världen.

Tillsammans sätter vi Luleå i centrum för den globala omställningen. Vi sammanfattar vårt erbjudande med Clean, Clever, Close – lägg till ett :er och du har vår ständiga ambition. För oss handlar allt om att arbeta outtröttligt för att utvecklas, testa och förbättra oss för att skapa renare, smartare och närmare förutsättningar för morgondagens lösningar på dagens utmaningar. Vi tror att du är en av oss.

Clean

Vi bygger en renare framtid genom att skapa rätt förutsättningar för hållbara industriella satsningar. Vi vill att dina ambitioner ska driva oss att bli ännu mer cirkulära. Förnybar energi och en infrastruktur byggd för den svenska basindustrins krav och utveckling. Utmärkt tillgång till processvatten och återcirkulation. I alla delar av investeringsprocessen samarbetar vi för att hitta den bästa och mest hållbara lösningen för dig, vår stad och världen.

Clever

Ett smart industriellt system bygger på samarbete och vi är stolta över att vi får framgångsrika relationer att ske. Luleå är regionens akademiska centrum med ett universitet i absolut framkant. Vi har blivit kända i världen och lockar globala varumärken för att testa och utveckla sina produkter och tjänster här. Smart infrastruktur, AI-övervakning och kontroll av resurser och tillgångar är våra medel för ett större ändamål. Smarta industrier är en av nycklarna till att bygga en bättre framtid.

Close

Det är kanske lätt att missta alla vackra vyer och bilder från vår region som något mest för rekreation. Men mitt i allt som naturen ger oss finns en livlig stad som växer. Närheten till naturen ger oss fördelen att vi är närmare naturliga resurser, som bland annat den rena energin. Samtidigt har vi utmärkta kommunikationer, både digitalt och fysiskt. De tar världen närmare oss. Men här är det också nära till kompetens, beslutsfattare och vi har nära till att vara med och leda den hållbara utvecklingen i världen.