Luleå Business Region AB är ett helägt kommunalt bolag som ingår i Luleå kommuns bolagskoncern, som förvaltas av moderbolaget Luleå Kommunföretag AB. Luleå Business Region arbetar för en långsiktig och hållbar näringslivsutveckling i Luleå och regionen. Vi bearbetar marknader, finansierar utveckling, etablerar affärer och påverkar förutsättningarna för ett konkurrenskraftigt och attraktivt näringsliv i Luleå och regionen. I partnerskap stärker vi Luleå som etableringsort, destination och arbetsmarknad.

Luleå Business Region AB söker en skrivande Kommunikatör.
 

Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en skicklig kommunikatör med stort engagemang och intresse för näringslivs- och destinationsutveckling och samhällsfrågor i stort.

Som kommunikatör kommer du att ha ansvar för att utveckla vår närvaro i egna och förtjänade kanaler. Det innebär ett redaktionellt ansvar för bolagets webbar och tillhörande sociala kanaler, samt att driva egna kommunikationsaktiviteter.

I ditt arbete skriver du artiklar, pressmeddelanden och nyhetsbrev. Du språkgranskar och korrekturläser material samt är en resurs i dina kollegors projekt. I din roll ingår att ha kontakt med kommunikationsbyråer, press och intressenter.

Vi tror att du har många av dessa egenskaper, erfarenheter eller färdigheter:
  • Ett stort intresse för att fånga upp, bevaka, skriva och kommunicera näringslivs- och destinationsrelaterade frågor.
  • Ett driv att vilja vara med och spela en stor roll i den historiska gröna industriomställningen och hållbara, gröna samhällsomställningen i regionen och Luleå.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller PR.
  • Erfarenhet av att sätta upp kampanjer, tolka statistik och utföra målgruppsanalyser. 
  • Kunskap och förståelse för den kommunala rollen och om beslutsprocesser och arbetssätt inom kommuner och myndigheter. Förmågan att skapa och bibehålla relationer och nätverk.
  • Mycket goda språkkunskaper i engelska både när du talar och skriver. God kunskap i fler språk är meriterande.

Är du rätt person är du välkommen med din ansökan – med CV och personligt brev senast 31 maj – till jobba@luleabusiness.se

För mer information, kontakta:

Rickard Lundmark, vd, Luleå Business Region
rickard.lundmark@luleabusiness.se