Luleå Business Region AB söker en koordinator till våra evenemang och projekt.

Luleå befinner sig i en expansiv fas där både näringslivet och Luleå som besöksmål växer. Många nya företag kommer till Luleå och befintliga expanderar. Vårt uppdrag är att utveckla förutsättningarna för såväl näringslivet som destinationen Luleå. För att lyckas på bästa sätt behöver vi därför en koordinator som planerar och genomför våra interna och externa evenemang.

Rollen innebär att du har ett projektledande och koordinerande ansvar för våra evenemang. Du har innehålls- och informationsansvar, vilket innebär att du är skribent av kortare nyheter gällande evenemang och händelser, för evenemangswebbar och tillhörande sociala plattformar samt kalendarium på bolagets webb. Exempel på evenemang är Luleå Business Awards, Frukost med Näringslivet, Företagsbesök och andra evenemang kopplade till bolagets projekt och aktiviteter. I rollen ingår även att ha kontakt med kommunikationsbyråer, press och evenemangsdeltagare.

Du kommer att ingå i kommunikationsteamet där du också får möjlighet att bidra med övriga kommunikationsinsatser. Det är meriterande om du har grafisk kompetens och kan utföra enklare layouter såsom presentationer och nyhetsutskick.

Vi tror att du har många av dessa egenskaper, erfarenheter eller färdigheter:
  • Ett driv att vilja vara med och spela en stor roll i den historiska gröna industriomställningen och hållbara och gröna samhällsomställningen i regionen och Luleå.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom marknadsföring, kommunikation eller PR.
  • Goda kommunikationsfärdigheter.
  • Tidigare erfarenhet av att planera och genomföra evenemang.
  • Förmågan att skapa och bibehålla relationer och nätverk.
  • Kunskap och förståelse för den kommunala rollen och om beslutsprocesser och arbetssätt inom kommuner och myndigheter.
  • Mycket goda språkkunskaper i engelska både när du talar och skriver. God kunskap i fler språk är meriterande.

Är du rätt person är du välkommen med din ansökan – med CV och personligt brev senast 31 maj – till jobba@luleabusiness.se

För mer information, kontakta:

Rickard Lundmark, vd, Luleå Business Region
rickard.lundmark@luleabusiness.se