Kalender

A Sustainable Tomorrow

Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens

Den 15 september 2022 är det dags för A Sustainable Tomorrows nionde upplaga, i digilogt format med hubbar i Sverige och i Norden. Luleå Business Region står för hubben i Luleå och välkomnar er till Vetenskapens hus!

Årets fokusområde: Halvvägs till 2030

Den 15 september 2015 samlades världens ledare i FN-skrapan i New York och klubbade igenom världens största och kanske viktigaste projekt: Att vi till år 2030 ska ha utrotat fattigdom, minskat ojämlikheter och löst klimatkrisen. Nu har vi nått halvlek i denna avgörande match och har fakta och upplevelser som kan mätas. Teorier har mött verkliga förutsättningar som nu ger bättre beslutsunderlag, samtidigt som tiden och resurserna minskat.

Fokus på höstens A Sustainable Tomorrow-konferens är att svara på de frågor som många brottas med i sitt arbete med Agenda 2030 genom att visa goda exempel från verkligheten. Hur mäter och samarbetar vi för att komma i mål i tid? Den 15 september ger vi dig svar på dessa frågor genom tydliga exempel på genomförande.

Vi har som alltid näringsliv, offentlig sektor, civilsamhälle och akademi med oss både i program och deltagare. I år har vi utvecklat konferensens upplägg som en TV-sändning med interaktivitet. Detta innebär kortare framföranden och tajtare övergångar. Programmet sänds till cirka 80 hubbar kl 09.00-13.15 från Helsingborg, varav Luleå är en.

Program i Vetenskapens Hus

8.30. Morgonkaffe och mingel
8.50 Rickard Lundmark, VD Luleå Business Region hälsar välkommen
9.00-13.15 Konferensen "A sustainable tomorrow" live från Helsingborg

10.20 Fika och mingel (Luleå Business Region bjuder på fika)
För dig som önskar går det bra att köpa lunch på Restaurang Unik och ta med in till konferensen.

  • Taxonomin/lagar/direktiv: Dessa lagar berör olika typer av företag i hållbarhetsarbetet.
  • Upphandling/verifiering: Så kvalificerar ni er för upphandling på den nya marknaden och verifierar ert hållbarhetsarbete.
  • Finansiering: Så kvalificerar ni er för investerare, banker och andra finansiärer.
  • Mångfald: Så integrerar ni jämställdhet och mångfald i en organisation.
    Hållbart ledarskap: Så skapar ni ett transformativt och inkluderande ledarskap.

Fredrik Reinfeldt avslutar sändningen genom att leverera sin sjunde omvärldsanalys på A Sustainable Tomorrow med stor precision. Innehållsansvarig och programledare är som alltid Catarina Rolfsdotter-Jansson. Expertrådgivare för årets fokusområde är Eva Vati, VD och grundare av VERIFY Agency of Sweden.

Läs hela programmet här.

Vi behöver din anmälan senast den 8 september. Deltagandet är kostnadsfritt, vi bjuder på fika. 


Boka här

Pågår

Torsdag 15 sep 2022 08:50 - 13:15