Global Top Round håller sin årliga konferens i Luleå, 9-10 november

Acceleratorprogrammet för dataspel, Global Top Round (GTR), meddelade nyligen att deras årliga konferens “GTR 2022-Conference” kommer att hållas i Luleå den 9-10 november. Konferensen sker i samarbete med Arctic Game och Luleå Business Region. Den årliga konferensen samlar spelstudios, förlag, investerare och influencers från hela spelbranschen för att nätverka under några dagar. Konferensen avslutas med att GTR väljer ut tio av de mest lovande spelbolagen som då får ingå i det årliga acceleratorprogrammet. 

Vi är väldigt glada över att Luleå får stå som värd för denna konferens och bjuda in spelföretag, förlag och investerare och samtidigt visa upp vår stad och region. Tillsammans med Arctic Game arbetar vi med att bygga en starkare spelindustri i norra Sverige, och det här eventet är en stor möjlighet för vår regions spelindustri, säger Rickard Lundmark, vd på Luleå Business Region.

Acceleratorprogrammet, med starka investerare i ryggen, har fått stor uppmärksamhet inom spelbranschen under de senaste åren. De tio utvalda spelbolagen kommer att beviljas finansiering från 40 000 USD och uppåt. Utöver finansieringen kommer programmet att stödja spelen och deras affärsutveckling, introducera dem till några av de största globala utgivarna, m.m. Några utvalda spelbolag kan få ytterligare investeringar från GTR:s nylanserade frösåddsprogram, som innebär investeringar mellan $150 000 - $300 000 till utvalda projekt.

Global Top Round handlar om mer än att bara investera i spel. Vi bygger ett ekosystem av partners som formar framtiden för dataspelsutveckling, säger Pontus Mahler, vice vd för affärsutveckling på Global Top Round. Vårt acceleratorprogram är ett bevis på att inte alla projekt behöver vara en trippel-A-titel. Med rätt verktyg och nätverk kan vi hjälpa till att bygga ett spels framgång. I år kommer vi att ta de bästa spelstudios till Sverige för att presentera sina spel på huvudscenen och ge dem det stöd de behöver.

Förra årets GTR-konferens hölls i Singapore och då var Gamescom Asia värd för evenemanget. Konferensen blev en succé med 22 spelstudior och 415 deltagare, inklusive flera högt uppsatta tjänstepersoner, branschledande utgivare och investerare och affärsrådgivare. 

Acceleratorprogrammet har investerat i mer än 50 spelföretag under de senaste två åren som tillsammans har uppnått mer än $24 miljoner i finansiering.

För att ansöka till denna konferens, besök www.globaltopround.com.

Om Global Top Round

Global Top Round är en global start-up accelerator för spel vars uppdrag är att stödja små spelstudior från hela världen med utveckling, utgivning och finansiering. Sedan 2015 har Global Top Round stöttat över 50 spelstudior världen över via deras Accelerator-program, och varje år adderas ytterligare 10 nya spel.

Global Top Round arbetar med ett världsomspännande nätverk av utgivare (Ubisoft, 505 Games, Focus Entertainment, Gamigo, NetEase, Curve Games, Deep Silver bland annat) och investerare (NCsoft, Korea Investment Partners, Line Games, bland andra). 

För mer information, besök www.globaltopround.com.

Om Arctic Game

Arctic Game är en organisation som arbetar för att skapa en strategisk plattform för spelindustrin i norra Sverige; med affärsutveckling, investeringsstöd, spelutbildningar och event för att bygga en stark spelindustri. De skapar en möjlighet för studior att växa och ger individer chansen att komma in i branschen.

Arctic Game är ett samarbete mellan kommunerna Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Boden och finansieras av kommunerna, Region Norrbotten och Region Västerbotten. 

För mer information besök arcticgamelab.com