Cherié är digital native och nykläckt digital strateg. På Luleå Business Region är vi mycket stolta över att bredda och stärka verksamheten med Cherié i teamet. 
 
Innovation Game 2.0 är ett utvecklingsprojekt som ska stimulera etablering av en hållbar innovativ miljö för spelutveckling och spelrelaterade företag i Norr- och Västerbotten. Samverkansparter i projektet är norra Sveriges största spelkluster - Umeå, Skellefteå, Piteå, Boden Luleå kommun, också kallat Arctic Game Lab.  Projektetägare är Skellefteå Science City.

Spelindustrin är en snabbt växande bransch som på bara några år gått från 1000 till 5000 anställda i Sverige.

Det finns många dolda talanger i norra Sverige och projektet ska bana väg för att dessa ska kunna livnära sig på det de älskar. Stockholm är rankat som en av världens bästa miljöer för spelutveckling och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla vårt geografiska område här uppe till ett kluster att räkna med.
Det stärker regionen om fler talanger stannar. Här finns det dessutom gott om utrymme att bygga både sig själv och sitt varumärke. 

Innovation Game 2.0 syftar bland annat till att inkorporera spelindustrins värderingar och attityder i det befintliga innovationssystemet och att införa element av gamification i mer traditionella branscher. Läs mer om projektet här. [länk] 

Mer om Cherié då? 

Jo, hon är en nyfiken typ och hemvändare som alltid har drivits av att påverka och kommunicera ut budskap. Vid sidan av jobbet på Luleå Business Region bygger hon varumärke i sociala medier åt Swedish Eco. Hon älskar att kunna jobba från Luleå i en ny bransch, gillar att vara ute i naturen och åker så mycket snowboard som hon kan under vintern.