En stad som präglas av utveckling och tillväxt

Luleå är regionhuvudstad i expansiva Swedish Lapland. Här är tillväxten bland de högsta i Sverige och investeringar på flera hundra miljarder kronor planeras i regionen de närmaste åren inom grön omställning. På Luleå tekniska universitet, med 17 000 studenter och 1 700 anställda, bedrivs forskning och utbildning i världsklass. Nya branscher och nya möjligheter sätter sin prägel på den vänliga staden vid bottenvikskusten.

Luleå erbjuder ett stort utbud av moderna hotell, konferens- och kongressanläggningar, restauranger, arenor och ett dynamiskt näringsliv, med möjlighet till intressanta studiebesök. Citykärnan ligger väl samlad, med bekvämt gångavstånd mellan hotell och mötesanläggningar. Transfer till och från flygplatsen tar inte mer än 15 minuter. Aktivitetsutbudet är brett och naturnära, med stor variation mellan de fyra årstiderna. På vintern förför polarnatten och norrskenet och fokus ligger på snö och is. Sommartid bjuder Luleå på magiskt ljusa nätter tack vare midnattssolen.

Norra Sveriges bästa tillgänglighet

Luleå ligger nära: inte mer än en dryg timme med flyg från Stockholm, som trafikeras med 12-15 avgångar dagligen. Det betyder enkla och smidiga transporter från hela Europa och resten av världen. Flygplatsen ligger nära centrum och transfer tar inte mer än 15 minuter. Det finns också möjlighet att boka en extra minnesvärd transport, varför inte bli upphämtade med skoter till exempel. Tågstationen ligger mitt i stan, med flera dagliga ankomster både norr- och söderifrån. Närheten gör logistik och transporter till en enkel match. Och trafikköer är inget att oroa sig för: vi har inga...

Mångsidig möteskapacitet

I Luleå finns alla pusselbitar som gör kongressen till en succé: stora och moderna kongresslokaler och arenor såklart, dessutom bra logistik, den senaste tekniken, närhet, erfarenhet, värdskap och flexibilitet. Kort och gott det som behövs för att förverkliga alla önskemål och idéer kring arrangemanget.

Genom åren har Luleå stått som värd för EU-toppmöten, partikongresser, läkarstämmor och produktlanseringar. Oavsett om du väljer en timrad, naturnära kongressanläggning nära flygplatsen, det moderna Kulturens hus mitt i stan eller någon av stadens arenor, kommer din kongress i Luleå att bli något utöver det vanliga.

Attraktiv närmiljö för det där lilla extra

Naturen ligger alldeles runt knuten här i Luleå. Därför är utomhusaktiviteter en självklar del av livsstilen – och en attraktiv del av erbjudandet för våra gäster. Besök världsarvet Gammelstad och friluftsmuseet Hägnan, där du lär mer om hur livet levdes förr på dessa nordliga breddgrader. Den långgrunda skärgården, med 1 312 öar, är en annan skådeplats för annorlunda aktiviteter. Dinner on ice och isbrytarsafari är några exempel på spektakulära upplevelser. Ny kunskap om regionens industri och näringsliv levereras på ett lekfullt sätt på Teknikens hus, som ligger på campusområdet. Det här är bara ett axplock – det finns många alternativ till ett oförglömligt aktivitetsprogram i anslutning till din konferens.

Kan vi hjälpa dig att landa ditt möte till Luleå?

Kontakta vår Convention Bureau