Kalender

Sveriges Innovationsriksdag

Norra Sverige är inne i en världsunik samhällsomställning. Med 1400 miljarder kronor som investeras i förnybar energi, elektrifiering och grönt stål, förväntas Norr- och Västerbotten locka 100 000 nya invånare till år 2035 och skapa tiotusentals nya arbetstillfällen. I hjärtat av dessa expansiva regioner finner vi Boden och Luleå, som har en  central roll i den gröna globala samhällsomställningen. På bara 3-5 år ska dessa städer växa och utvecklas i en takt som normalt tar 20 år. Med enorma investeringar och en våg av nya jobb är det hög tid att hela Sverige samlas kring möjligheter och utmaningar kopplat till omställningsprocesserna. Det är nu vi har chansen. 
 
Innovation och entreprenörskap är avgörande framgångsfaktorer i den gröna samhällsomställningen. Hur kan Innovationssverige bidra? Hur bygger vi framtidens hållbara samhällen och ekosystem som kan möta utmaningarna i norra Sveriges gröna revolution?
 
Vi välkomnar dig att ta del av världens största testbädd för samhällsförändring och att vara en del av denna framtidssatsning under Sveriges Innovationsriksdag den 13-15 maj 2024 i Boden och Luleå. Tillsammans formar vi en bättre framtid och tar ett språng mot en hållbar och innovativ värld.

Sveriges Innovationsriksdag arrangeras i samverkan av Swedish incubators and Science parks, Boden Business Park och Luleå Science Park.

Till Sveriges Innovationsriksdag

Pågår

Måndag 13 maj - onsdag 15 maj