Spelutvecklingsstudion Blamorama Games i Luleå är den enda svenska studio som blivit uttagen till Games Capital Summit som genomförs i samband med Nordic Game i Malmö den 23 maj.

Maya Umar och Ingrid Fridesjö, Blamorama Games.

Games Capital Summit är en sällsynt möjlighet för spelstudios som är redo för att ta in investerare att pitcha sin studio och få kontakt med riskkapitalbolag som aktivt investerar och söker möjligheter inom spelsektorn. Över hundra studios sökte men bara tolv blev antagna.

– I Norrbotten finns det ännu väldigt få lokala investerare med erfarenhet från spelindustrin. Som spelutvecklare här är det därför så klart en fantastisk möjlighet och lyx att få en heldag tillsammans med riskkapitalister och investerare från hela världen, som vet vad som krävs och behövs för att vi både kan utvecklas som studio och utveckla våra spel, säger Ingrid Fridesjö, vd på Blamorama Games.

Blamorama Games kommer att berätta om sitt IP Blamorama Universe och visa upp sitt första stora mobilspel ”Bumi: Next Stop Earth!” som släpps i sommar, samt även deras nya spel som involverar Luleå som stad.

– Det nya spelet ”Sliding into Luleå” är en hyllning till vår hemstad. Vi är stolta att ha studion här och vill visa var vi kommer ifrån. Det är ett sidoäventyr med en av karaktärerna från Bumi Universe och utspelar sig här i Luleå. Spelet arbetar vi på tillsammans med studenter från våra spelutbildningar i ett praktikantprogram som vi startat, säger Blamorama Games medgrundare Maya Umar.

Över hundra ansökte men bara tolv blev antagna där Blamorama Games är den enda från Sverige. Övriga studios kommer från Kanada, USA, Turkiet, Nigeria, Frankrike, Finland, Norge, Israel och Cypern. Bland investerare som vill vara på plats är det rekord och runt tjugo tunga investerare väntas delta för att hitta nästa unicorn inom spelindustrin.

Länk till trailer för Bumi: Next stop, Earth!