Exsitec, ett bolag specialiserat på affärssystem och it, öppnar nu kontor i Luleå. Bolaget börsnoterades förra året och har kontor i flera nordiska städer, men har saknat en tydlig närvaro i norra Sverige. Etableringen leds av hemvändande Luleå-bon Ida Aasa, som tidigare arbetat på Exsitecs huvudkontor i Linköping.

– Jag arbetade på Exsitec 2016 direkt efter mina studier. Det var en fantastisk start på arbetslivet. När jag och min familj flyttade till Luleå 2019 lämnade jag Exsitec, men har saknat företaget sedan dess. Det känns så kul att vara tillbaka och få leda etableringen av vårt kontor i Luleå, säger Ida Aasa. 

Exsitec arbetar med att underlätta vardagen för sina kunder med rätt systemstöd och har expanderat i snabb takt. Bolaget har idag kontor i 12 städer i Sverige, ett i Norge och ett i Danmark och handlas sedan förra året på Nasdaq First North. Men i norra Sverige har närvaron inte varit lika stor.

– Vi ser många spännande möjligheter med ett kontor i Luleå. Norra Sverige  har ett intressant företagsklimat och att finnas på plats känns som ett naturligt nästa steg i vår tillväxtresa, säger Johan Kallblad, vd på Exsitec. 

Först på Luleåkontoret är Ida Aasa, som gick Exsitecs ledarskapsprogram 2018.

– Det känns fantastiskt kul att arbeta på ett företag som tror på mig som ledare. Jag har tidigare arbetat som konsult inom Business Intelligence, nu kombinerar jag rollen som konsult med att driva etableringen. Att våga prova är något vi brukar prata om på Exsitec, och den här etablering går verkligen i den andan. Avgörande för mig, som i dagsläget enda Luleåanställda, är att jag inte alls känner mig ensam. Engagerade och hjälpsamma kollegor är en stor del till att jag trivs så bra på just Exsitec, menar Ida.

Exsitec arbetar nu med att rekrytera nya medarbetare till kontoret. Ett antal stora lokala kunder finns sedan tidigare och med ökad närvaro är ambitionen att hjälpa fler företag i norra Sverige  att effektivisera sin verksamhet.

– IT-branschen växer kraftigt i Luleå och vi välkomnar fler företag hit. Digitaliseringen är helt nödvändig för den gröna samhällsomställningen så starka aktörer som Exsitec spelar en mycket viktig roll, säger Richard Lundmark, vd på Luleå Business Region.

Om ExsitecExsitec är specialister inom verksamhetssystem och digitalisering. Företaget hjälper kunder hitta rätt systemstöd för sin arbetsvardag samt integrerar systemen i verksamheten och är en kontinuerlig partner efter leveransen. Exsitec är specialiserade på systemstöd inom bland annat affärssystem, fakturahantering, beslutsstöd, CRM och e-handel. Verksamheten utgörs av över 500 medarbetare med kombinerad kompetens inom IT, verksamhetsstyrning och affärsutveckling. Organisationen är rikstäckande med huvudkontor i Linköping samt dotterbolag i Danmark och Norge. www.exsitec.se