Bra att veta om Luleå

Bergströmska DSC6688

 

 

En evenemangsstad att räkna med

Luleå är regionhuvudstad i expansiva destinationen Swedish Lapland. Med en tillväxt som är bland de högsta i Sverige hittar nya branscher och möjligheter hit, och sätter sin prägel på den vänliga staden vid bottenvikskusten. Citykärnan ligger väl samlad, med bekvämt gångavstånd mellan hotell och anläggningar. Lokalt pratar vi om 10-minutersstaden, där det mesta går att nå inom 10 minuter. Transfer till och från flygplatsen tar inte mer än 15 minuter.

Kust 5508B

Ta dig till Luleå

Luleå har norra Sveriges bästa tillgänglighet. Flyg från Stockholm tar en dryg timme, med 16 avgångar dagligen. Tågstationen ligger mitt i stan med flera dagliga ankomster från både norr och söder, samt tågförbindelser i öst-västlig riktning. Med nya internationella direktflyg på gång finns potential till fler internationella sammankomster. Inom staden finns välfungerande kollektivtrafikmöjligheter, vi Lulebor är faktiskt mest nöjda i landet med vår kollektivtrafik!

Hitta hit
20210521 010

Boende med närhet till allt

Vi vet vikten av att bo bekvämt med närhet till evenemang och upplevelser. Därför är vi glada att kunna erbjuda gäster hög standard och ett varierat utbud på boenden. Den centrala staden har utvecklats till en tight kärna med närhet mellan anläggningar, hotell och arenor, allt för att besökare ska få ut maximalt av vistelsen.

Boende
Bergnäsbron in sunset

Upplevelser att minnas

I Luleå finns oändliga möjligheter till storslagna upplevelser. Ditt evenemang är huvudnumret, men det finns många fler anledningar till ett besök. Hela staden är en del av naturen, där utomhusaktiviteterna har något för alla. Ett levande restaurangliv med lokala, exklusiva råvaror i fokus möter naturupplevelser i världsklass. Vi har till och med kulturarvet Gammelstads kyrkstad som platsar på Unesco:s världsarvslista sedan 1996.

The Luleå Way