Några som valt Luleå

Luleå Business Region har bred erfarenhet av att stötta och göra vägen till ditt evenemang så smidig som möjligt. Vi har varit delaktiga vid evenemang av varierande storlek och karaktär.

Schaatsen Luleå, KPN Grand Prix

Schaatsen Luleå är en holländsk skridskotävling med tävlanden på både elit- och motionsnivå. Sedan 2017 har Luleå älvs utlopp i havet lockat skridskofanatiker från Nederländerna att välja Luleå som plats för den populära naturistävlingen.

Melodifestivalen

Landets största musiktävling kom till Luleå med sin tredje deltävling år 2020. Folkfesten gick av stapeln i Coop Arena. Utöver tävlingen hölls även en välkomstfest i Luleå Energi Arena med cirka 3000 besökare.

Antikrundan

SVT:s populära antikvitetsprogram spelades in i Luleå under augusti 2021. Inspelningsplatserna var på Stadshotellet och i Stadsparken och väckte stort intresse bland norrbottningarna.

Hamnfestivalen

Luleå Hamnfestival är en stor stadsfest i stadens centrum. Hit är alla välkomna helt gratis under mitten av juli månad. Men 130 000 besökare är det något utav sommarens höjdpunkt där spelningar, god mat och… får staden att leva upp ända in på ljusa natten.

Några kommande evenemang

  • SM-veckan 2024