Våra arenor

122002490 1077174182735650 5303519002430153754 N

Ett evenemang att längta till

I Luleå finns stora och moderna kongresslokaler, mötesanläggningar och arenor med bra logistik, den senaste tekniken och närhet till allt som staden har att erbjuda. Vi erbjuder värdskap och flexibilitet kantat av lång erfarenhet av att bolla idéer och arrangera evenemang som lever upp till olika slags önskemål. Här får du kliva in på några av våra populära arenor.

Sequence 02.00 01 16 15.Still002

Coop Arena

Här har du multiarenan mitt i Luleå med sammanlagt fyra ishallar och möjlighet att arrangera många olika idrottsevenemang. Men också andra arrangemang som exempelvis konserter, kongresser, föreställningar, mässor, fester, danser, uppvisningar och mycket mer. Coop Arena invigdes 1970, men renoverades 2008. Arenan ligger på bara femton minuters gångavstånd från Luleå centrum och du tar dig enkelt och snabbt hit från något av stadens hotell.

Coop arena
KH1

Kulturens Hus

Välkommen in i Luleås kulturella nav. En populär och självklar mötesplats fylld av liv och lust med 500 000 besökare årligen. Här finns lokaler och resurser för både det storslagna kulturevenemanget och flera mindre, avskilda tillställningar. På Kulturens hus arrangeras frukostmöten, föreläsningar, mässor, konferenser, utställningar och shower. Här finns allt från konsertsalar och konsthall till stadsbibliotek, turistcenter, café och en fin restaurang med magnifik utsikt över Luleås norra hamn.

Kulturens Hus
Luleåenergiarena Luleå 2014 2020 18

Luleå Energi Arena

Detta är idrotts- och evenemangsarenan mitt i centrala Luleå. Med sitt stora antal hallar, lokaler och ytor, samt förmågan att kunna förvandlas till just det som önskas för varje enskilt arrangemang, är det en arena med oändliga möjligheter.

Luleå Energi Arena
Mattias Larsson Sm 2020 Webb

Arcushallen

Nu har vi kommit till en av Europas största anläggningar för inomhusaktiviteter. Här finns utrymmen som på kort tid kan anpassas för idrott, mässor, konserter eller andra ändamål. Lokalen lämpar sig bra för de riktigt stora evenemangen med tusentals deltagare. Arcushallen har även fungerat som filmstudio i samband med att filmen Pistvakt spelades in i Luleå under hösten 2004. Även tvsända evenemang som Melodifestivalen och Idol har arrangerats här. Arcushallen ligger i Karlsvik, en kvart i bil från Luleå centrum.

Arcushallen
Kronanhallen Entresida 2

Kronanhallen

Innebandy, basket, volleyboll, handboll och badminton – Kronanhallen är gjord för sport! Dagtid hålls här den närliggande skolans idrottsliga verksamhet och på eftermiddag, kvällar och helger hyrs hallen ut till föreningslivet. Här kan du anordna cuper och andra idrottsevenemang.

Kronanhallen